Parkim Ayaz

Omgeving

Het viersterren Parkim Ayaz Hotel is gelegen in Gümbet aan een prachtige baai op het schiereiland Bodrum, en ligt op slechts 40 km van de gelijknamige badplaats.
De naam Gümbet verwijst naar de Turkse naam voor de witte koepelvormige waterbakken die je hier overal ziet en die worden gebruikt om het regenwater op te vangen.

Daarnaast is Gümbet eveneens bekend om de windmolens die op de grens tussen Gümbet en Bodrum staan. Alhoewel er van de windmolens alleen nog maar ruïnes over zijn, vormen ze nog altijd een toeristische treklpleister voor foto’s en heb je vanaf de heuvel waarop ze staan een prachtig uitzicht over zowel Gümbet als over de haven van Bodrum.
Verder zijn er diverse plaatsjes op het schiereiland die je tijdens je verblijf kunt bezoeken en verkennen.

Zandstranden en uitgaansleven

Gümbet ligt aan een maanvormige baai en beschikt over een van de mooiste zandstranden van het hele schiereiland. Mede dankzij het bruisende nachtleven in Gümbet is deze plaats erg in trek bij zowel families als jongeren en stellen. Parkim Ayaz Hotel is dan ook bijzonder populair onder families en echtparen of stellen gezien de centrale ligging van het hotel tussen het strand en de belangrijkste barstraat in Gümbet in.

Een aantal beroemde bars hier in Gümbet zijn bijvoorbeeld Memories & Horribles Karaoke Pub, waar je terecht kunt voor een heerlijk avondje karaoke aan de bar, Outback Bar, Chico’s Cocktail Bar, No Name Bar en Atlantis Bar. Over het algemeen zijn drankjes hier goedkoop.

En als je ook eens een avondje wilt uitgaan in Bodrum, dan moet je de Kuba Bar niet missen.

Archeologische trekpleisters

Bodrum is een plaats die oorspronkelijk is ontstaan rond de 6e eeuw voor Christus en heeft daarmee een lange geschiedenis. Hierin werd de stad meermaals veroverd door verschillende volken tot het uiteindelijk in de 16e eeuw bij het Ottomaanse rijk werd gevoegd, het huidige Turkije.
In de stad en de omgeving zijn dan ook nog vele historische locaties te verkennen en bewonderen. Het oude 16e eeuwse kasteel van Sint Petrus in Bodrum is zeer zeker de moeite waard, vooral omdat het in de afgelopen twee jaar een uitgebreide renovatie heeft ondergaan, waardoor het nu beter is voorzien voor bezoekers.

Daarnaast is ook het Amfitheater in Bodrum zeer de moeite waard om te bekijken. Dit oude Griekse amfitheater werd vermoedelijk rond 330 v. Chr. gebouwd en is daarmee bijna 2400 jaar oud. Er konden ongeveer 10.000 mensen in en het bijzondere is dat het tegenwoordig nog altijd kan worden gebruikt voor het houden van concerten, wat natuurlijk een bijzondere ervaring is op zo’n historische locatie.

Verder vind je in Bodrum ook het eerste mausoleum ter wereld, althans de eerste graftombe die zo werd genoemd dankzij de persoon van wie de as hierin begraven ligt, de heerser of koning Mausolos. Zijn weduwe, en tevens zijn zus, liet dit monument voor haar echtgenote bouwen na zijn dood en haar eigen as is er later na haar dood ook in bijgezet.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 494 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen