Parkim Ayaz

Reizen

Reizen naar Parkim Ayaz Hotel

Turkije trekt elk jaar vele toeristen uit Nederland, waaronder met name de strandbestemmingen aan de Egeische kust en Lycische kust erg in trek zijn.

De badplaats Gümbet ligt vlakbij de wat grotere en bekendere plaats Bodrum. Gumbet ligt aan een prachtige baai met helderblauw water en mooie zandstranden omgeven door palmbomen. De gemiddelde temperatuur ligt hier rond de 21 graden en in de zomermaanden loopt deze op tot ver boven de 30 graden. Het is hier dus vrijwel altijd aangenaam strandweer.

Vanaf Amsterdam Schiphol zijn er wekelijks meerdere rechtstreekse vluchten naar Bodrum. De vluchttijd met Corendon bedraagt ongeveer 4 uur. Er zijn ook goedkopere vluchten met een tussenstop in Istanbul, maar dan is de totale vliegttijd wel aanzienlijk langer, afhankelijk van de overstap. Vanaf het internationale vliegveld van Bodrum naar Gümbet is het ongeveer 35-45 minuten rijden. De goedkoopste manier is per shuttlebus, die elke paar uur rijdt. Je kunt ook een taxi nemen of een auto huren.

Visum

Sinds 2 maart 2020 hebben Nederlanders die Turkije bezoeken voor toeristische doeleinden geen visum meer nodig indien het bezoek voor een periode van maximaal 90 dagen is. Het tijdsverschil met Nederland is in Bodrum 1 uur.

Valuta

De Turkse Lira wordt overal in Turkije geaccepteerd, maar je kunt op sommige plaatsen, met name in de grote steden ook met Euro’s of Amerikaanse dollars betalen. De wisselkoers zal echter vaak niet erg gunstig zijn. Turkije is relatief goedkoop vanwege de lage koers van de Lira. Houd echter rekening met het feit dat handelaars de prijzen vaak op proberen te drijven. Afdingen is dan ook gebruikelijk.

COVID-19 reisadvies voor Turkije

Houd er bij alle bestemmingen binnen Turkije rekening mee wat het reisadvies voor dit land is ten tijde van je reservering in verband met de COVID-19 situatie. Deze kan periodiek wijzigen, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste reis- en visuminformatie voordat je een reis naar de Turkije boekt. Voor de laatste informatie kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Daarnaast kan het zijn dat het hotel in verband met genomen social distancing maatregelen bepaalde aanpassingen zal doen ten aanzien van activiteiten of voorzieningen vanwege het maximum toelaatbare aantal gasten op elk moment, dus houd daar rekening mee.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 494 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen