Parkim Ayaz

Weer & Klimaat

Het klimaat

Bodrum is een van de populairste badplaatsen aan de Turkse Egeïsche kust. Ook het naastgelegen Gümbet is een populaire locatie vanwege het uitgaansleven en de stranden. Dit deel van Turkije kent een Middellandse Zeeklimaat, waarbij warme zomers en milde winters gangbaar zijn. De gemiddelde temperatuur ligt gedurende de zomermaanden juli en augustus rond de 30 tot 33 ºC, maar de kans ook bestaat dat de temperatuur oploopt naar 35 ºC. Hierdoor is het zelfs in september doorgaans nog uitstekend strandweer, alhoewel de kans op neerslag dan iets hoger ligt. Rond oktober zakt de temperatuur weer naar ongeveer 24 ºC, waarmee het nog steeds aangenaam is. De koudste maand van het jaar is januari met een gemiddelde temperatuur van 14 ºC. De kans op sneeuw is in die maand het grootst maar is vrijwel nihil. Er zal wel aanzienlijk meer neerslag vallen in januari.

De beste tijd voor een strandvakantie naar Bodrum en Gümbet is tussen mei en oktober, waarin de temperatuur aangenaam tot heet is en er relatief weinig neerslag valt. In de maanden maart en april is het met een gemiddelde temperatuur van 22 ºC al vrij aangenaam en zul je al de nodige vroege vakantiegangers zien. Juni, juli en augustus zijn nagenoeg droog en neerslagvrije maanden. De zomer kan hierdoor dus heet en droog zijn. Let daarom met name op als je met kleine kinderen en ouderen reist dat ze zo veel mogelijk uit de hete middagzon blijven en voldoende water drinken. En natuurlijk altijd blijven smeren!

De gemiddelde temperatuur over het hele jaar genomen is in Bodrum 21 ºC. Per jaar valt er ongeveer 485 mm regen. De luchtvochtigheid is gemiddeld 67%, maar deze kan in de zomermaanden oplopen tot boven de 80%.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 494 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen